Annin kesä Kuohken asiakaspalvelussa

Julkaistu:

18.02.2022

”Kuohken tehtävissä erityisesti kiinnosti se, että pääsee näkemään myös kouluihin vaikuttavaa toimintaa, vaikkei koulukuljetuksia kesällä tehdäkään. Tuomen ilmoitus aikaisemmilta vuosilta oli jäänyt mieleen ja tässä kohtaa kaikki natsasi minun kohdallani!” Opettajaksi opiskeleva Anni etsi erityisesti asiakaspalvelutehtäviä ja rekrytointiprosessista mieleenpainuvin kokemus oli Annille videohaastattelu ”Niissä sai heti tuotua persoonaa esille ja ehti hyvin miettiä vastauksia kysymyksiin.”


Annin pesti Tuomen kuljetustenohjauskeskus Kuohkessa alkoi kahden viikon intensiiviperehdytyksellä, jonka jälkeen pääsi itse kokeilemaan siipiään luureissa. ”Kuohken yksi parhaita asioita on tiimihenki: Voi tuntea olevansa oikeasti osa tiimiä, eikä ”vain” kesätyöntekijä. Mielipiteilläni oli väliä ja pystyin vaikuttamaan omaan työhöni.” Kesän aikana Anni otti vastaan sote-kyytien asiakastilauksia, välitti tilauksia autoille ja ratkoi erilaisia ongelmatilanteita.


Virkistävää kesässä olivat viikkovapaat ja Anni kannustaa hakeutumaan kuohken tehtäviin, mikäli etsii toimivaa työyhteisöä, jossa pääsee myös kehittymään ”Tuomi ei ole vain työpaikka, vaan tekemisellä on merkitystä. Tänne pääsee sitoutumaan osaksi työyhteisöä ja työstään voi nauttia. Anni jääkin iloksemme kesän jälkeen Tuomelle osa-aikaiseksi ja jatkaa opintojaan sekä gradun tekemistä.


Kevään aikana Tuomi uudisti arvonsa ja kesätyöntekijätkin päästettiin ääneen: Annille merkityksellisin arvo on ”välitämme toisistamme” sillä se näkyy kuohkessa ja esimiesten tavassa toimia. Ennen Tuomeen tuloa Anni mielsi arvot lähinnä sananhelinäksi, mutta päästyään tähän työyhteisöön hän näki, kuinka ne toteutuvat käytännössä. Jokainen voi tulla sellaisena, kuin on.