Palin palveluneuvoja työssään.

Yksilökuljetukset

Yksilökuljetukset auttavat asiakasta päivittäisessä liikkumisessa esimerkiksi asiointi-, työ- ja opiskelumatkoissa. Asiakas tilaa kyydin etukäteen kuljetustenohjauskeskuksesta ja auto hakee hänet kotiovelta sovittuun aikaan. 

Yksilökuljetukset ovat vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolakiin perustuvia kuljetuksia, joiden käyttäminen edellyttää erillistä hakemusta sekä kriteerien täyttämistä. Tarkemmat tiedot hakemuksen tekemisestä sekä myöntämiskriteereistä löytyvät kotikunnasta ja kuntien nettisivuilta.  

Alla henkilökuljetuspalvelujen taksikohtainen yhteystietolista palveluntuottajistamme. Listalta löytyvät autoilijoiden tiedot, kun halutaan hakea esimerkiksi tuttutaksi -oikeutta.

Yksilökuljetusten tilaaminen

Matkoja voi tilata puhelimella, tekstiviestillä tai sähköpostilla vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. 

Ruuhkattomin soittoaika on arkisin klo 10-14.

Tilaukset kannattaa tehdä arkisin maanantaista lauantaihin klo 6 – 21 sekä sunnuntaisin ja arkipyhisin klo 7.30-21. 

Puhelimella 03 5678 101 

Puhelintilaus maksaa normaalin paikallispuhelun tai matkapuhelinmaksun verran. 

Tekstiviestillä 040 49199 2000 

Kirjoita tekstiviestiin nimi ja/tai asiakasnumero, tarkka lähtöpaikka ja määränpää, lähtöaika tai perille saapumisaika, tieto saattajasta tai muista henkilöistä, apuvälineet sekä mahdollinen lyhyt pysähdys. 

Sähköpostilla kyyti@tuomilogistiikka.fi 

Puhelujen ja viestien tallentaminen

Kuljetustenohjauskeskus tallentaa puheluja ja viestejä varmistaakseen puhelun tai viestin sisällön. Tallenteita käytetään asiakkaan ja Kuljetustenohjauskeskuksen oikeuksien ja oikeusturvan varmistamiseksi. Tallenteita voidaan hyödyntää myös henkilöstön sisäisessä koulutuksessa asiakaspalvelun kehittämiseksi ja laadun parantamiseksi. Tallenteita ei käytetä muihin tarkoituksiin eikä luovuteta Kuljetustenohjauskeskuksen ulkopuolelle muuten kuin lain nojalla. 

Kuntakohtaiset ohjeet ja tilastot

Alla olevasta valikosta löydätte kuntakohtaiset ohjeet vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolakien mukaisista kuljetuksista, sekä tilastot kuljetuspalvelumatkoista kunnittain. Vammaispalvelulain kuljetusohjeista käytetään lyhennettä VPL-ohjeet ja sosiaalihuoltolain kuljetusohjeista SHL-ohjeet.


Kilometrihintaan perustuvat omavastuut

Palaute

Palautetta voit antaa Kuljetustenohjauskeskuksen palautelomakkeella

Soittamalla numeroon 03 5678 103 (pvm/mpm) arkisin klo 8.00 – 16.00

Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kyytipalaute@tuomilogistiikka.fi

Voit myös lähettää palautetta postitse osoitteeseen

Kuljetustenohjauskeskus
Tuomi Logistiikka Oy
Särkijärvenkatu 1
33840 Tampere