Kesätöissä Tuomessa

Siiri, Tommi ja Eetu työskentelivät Tuomessa kesällä 2019. Kesätyö kerryttää työkokemusta ja tukee opintoja. Lisäksi kesätyöntekijät varmistavat Tuomen toiminnan sujuvuuden kesälläkin.

Kuljetusten ohjauskeskuksesta monipuolista kokemusta

Tuomi Logistiikka_kesän uratarina 2019_Siiri_2900x2000

Kuohke lyhyesti: Tuomen kuljetusten ohjauskeskus on osa henkilöliikenneyksikköä. Kuohkessa vastataan asiakkaiden kuljetusten järjestelystä kustannustehokkaasti ja sujuvasti. Asiakaspalvelutyössä toimitaan suorassa asiakaskontaktissa palvelujen käyttäjien kanssa, jolloin asiakaspalvelijan palveluhenkisyys sekä ongelmienratkaisutaidot ovat avainasemassa.

Siiri työskenteli jo toisena kesänä peräkkäin Tuomen kuljetusten ohjauskeskuksessa Kuohkessa. Alun perin Siiri kiinnostui Tuomesta ystävän suosittelujen siivittämänä. Erityisesti hallintotieteitä opiskelevaa Siiriä kiinnosti toimintaympäristö julkisen ja yksityisen sektorin rajapinnassa. Rekrytointikokemus vahvisti hyvää työnantajamielikuvaa ja työhaastattelun rento ote sinetöi päätöksen Tuomesta kesätyöpaikkana.

Kuohkessa Siiri otti vastaan asiakkaiden kyytitilauksia ja järjesteli kuljetuksia. Siiri vastaanotti puheluita sekä kuljetuspalvelujen asiakkailta, että sopimusautojen kuljettajilta. ” Tässä työssä olen oppinut paineensietokykyä, sillä tilanteet muuttuvat nopeasti. Asiakaspalvelutyössä vuorovaikutustaidot sekä Tampereen aluetietous ovat kehittyneet” Siiri toteaa. Asiakaskunta on tullut myös tutuksi ja osa asiakkaista tunnistaakin jo asiakaspalvelijat nimeltä.

Työssään Siiri arvosti vaihtelevuutta: työ on rutiinityötä, jossa kuitenkin jokainen päivä on erilainen. Kuohken tiimi on kasvanut viime kesästä ja Siiri antaa kiitosta tiimilleen siitä miten hyvin hänet ja muut uudet työntekijät on aina otettu vastaan. Erityistä kiitosta Siiri antaa esimiehelleen kattavasta perehdytyksestä, jonka aikana haastava työkenttä käytiin kokonaisuudessaan läpi.

”Kuohkessa on huipputiimi ja teemme jatkuvasti yhteistyötä. Meillä on mahtava ja läsnä oleva esimies, joka oikeasti välittää työntekijöistään ja heidän kuulumisistaan” Siiri hehkuttaa.

Kesän jälkeen Siiri jatkoi Tuomessa projektityöntekijänä uuden Hankintapäällikköpalvelun parissa, johon hän haki avoimen haun kautta.

Modernin varaston toimintatavat tutuksi Lahdesjärvellä

Tuomi Logistiikka_kesän uratarina 2019_Tommi_2900x2000

Varastointi Tuomella: Tuomi tuottaa hankinta- ja logistiikkapalveluja asiakkailleen ja sen varaston kautta kulkee tavaraa niin sairaaloihin kuin kouluihinkin. Kaikki logistiset toiminnot löytyvät yhden katon alta: vastaanotto, hyllytys, keräily, pakkaus ja lähetys.

Joskus ensimmäinen on se oikea ja näin myös Tommin ensimmäinen kesätyöhaku avasi paikan ryhmähaastattelun kautta Tuomen varastolle logistikoksi. Tommilla oli pohjalla koulutus ja kokemusta englannin aineenopettajana, sekä muutama vuosi työkokemusta varastoalalta. Modernin varaston toimintaympäristö sekä työn yhteiskunnallinen merkityksellisyys, olivat kimmokkeena vastaanottaa työ Tuomessa.

Varaston logistikkona Tommi pääsi kesän alussa tarvikekeräilyn pariin. Aiemman kokemuksensa siivittämänä Tommilla oli mahdollisuus tehdä varaston tehtäviä monipuolisesti ja keräilyn lisäksi hän ehti työskennellä pakkaamossa, lähettämössä ja vastaanotossa. Trukin käyttö, sekä varastoautomaatti tulivat myös tutuiksi.

Alusta alkaen Tommi koki, että työporukka otti hyvin vastaan ja hän mainitseekin työkaverit yhdeksi parhaimmista asioista Tuomella. ”Tuomella työskentelyssä parasta on vastavuoroinen luottamus työntekijän ja esimiehen välillä, sekä se, että omalla toiminnalla on merkitystä” Tommi kertoo.

Tietoisuus siitä, että oma työ on merkityksellistä ja osa isompaa kokonaisuutta toi mielekkyyttä omaan tekemiseen. Työn vastuullisuus ja mahdollisuus oman työn suunnitteluun yllättivät positiivisesti. Tommi suositteleekin Tuomea työpaikaksi aktiivisille ja innokkaille ihmisille, jotka ovat aina valmiita oppimaan ja arvostavat merkityksellistä työtä.

Kesätöiden jälkeen Tommi siirtyi Lahdesjärven varastolta Tays:in toimipisteeseen Kätsyttäjäksi.

Kesä sisäisen kuljetuksen sokkeloissa

Tuomi Logistiikka_kesän uratarina 2019_Eetu_2900x2000

Siku lyhyesti: Tuomen sisäiset kuljetukset toteutetaan asiakkaan tiloissa asiakastarpeisiin perustuen. Kuljetukset voivatkin näin olla yksittäisiä tai säännöllisiä. Esimerkiksi TAYS:in kampuksella sikun logistikkomme toimittavat postia, lääkkeitä, jätteitä ja aterioita.

Kauppatieteiden opiskelija Eetu hakeutui Tuomen sisäiseen kuljetukseen TAYS:in toimipisteelle kesätöihin ystävänsä suositusten saattelemana: ”Kuulin ystävältäni työn olevan rentoa”- kertoo Eetu. Työpaikalla Eetu otettiin hyvin vastaan ja perehdytettiin varsin kattavasti. Eetu koki, että alusta asti hänelle annettiin vastuuta oman työnsä tekemiseen ja työtehtävät olivat helposti omaksuttavissa. Kehuja sai myös hänen perehdyttäjänsä, joka ammattitaidolla luotsasi uuden tekijän tehtävän saloihin.

Sisäisissä kuljetuksissa hän työskenteli kolmessa vuorossa vaihtelevissa tehtävissä, joihin kuuluivat jätteiden ja pyykkien keruuta osastoilta, ruuanjako, sairaalavälineiden kuljetus sekä tavaralähetysten toimittaminen osastoille. Työssään Eetu sai hyödyntää trukkikuskin taitojaan, sillä kuljetukset tehdään pääasiassa vetotrukeilla.

Parasta Tuomella työskentelyssä Eetun mielestä oli rentous sekä mukavat työajat ja erityisesti stressitön ilmapiiri

Kesätöiden jälkeen Eetu palasi takaisin Vaasaan opiskelujensa pariin.