Tampereen kaupungin tietojärjestelmissä laajoja häiriöitä – ongelma korjaantunut

Päivitys: ongelma korjaantui noin klo 8.45. Tuomi Logistiikka tekee parhaansa minimoidakseen katkon vaikutukset aamun tavaraliikenteeseen. Tampereen seutuverkossa ilmenevien verkkohäiriöiden johdosta osa kaupungin tietojärjestelmistä ei toimi. Tuomi Logistiikan osalta häiriö vaikuttaa henkilöliikenteen kyytien välitykseen sekä varaston toimintaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvia ongelmia. Häiriön aiheuttajaa selvitetään parhaillaan.

Tampereen kaupungin tietojärjestelmissä laajoja häiriöitä / tilanne korjaantunut

Viime yöllä tehdyissä laajoissa tietoliikennepäivityksissä ilmeni odottamattomia ongelmia, joiden vuoksi suurin osa kaupungin tietojärjestelmistä ei toimi. Tuomi Logistiikan osalta häiriöt näkyvät lähinnä henkilöliikenteen kyytien välityksessä. Suurin osa sote-taksikyydeistä on  saatu välitettyä, mutta joidenkin kyytien välittymisessä on edelleen haasteita. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvia ongelmia. Häiriön aiheuttajaa selvitetään parhaillaan. PÄIVITYS 6.11.2019 klo 15:20: Tuomi Logistiikan järjestelmät toimivat normaalisti.

Häiriö kyytienvälitysjärjestelmässä – korjattu

Päivitys: häiriö korjaantui noin klo 11:50 ja tilausten vastaanottaminen onnistuu nyt normaalisti. Kyytienvälitysjärjestelmässämme on havaittu hetki sitten häiriö, joka estää tällä hetkellä vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kyytien sekä PALI-palveluliikenteen kyytien välityksen. Akuutit kyydit pyritään hoitamaan yhteistyötahojemme välityksellä. Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa tilannetta ja pyrimme selvittämään häiriön mahdollisimman pikaisesti.

Tuomi Logistiikan toimituksissa viivettä tietojärjestelmähäiriön vuoksi

Tietojärjestelmähäriön vuoksi Tuomi Logistiikan varaston toiminta keskeytyi hetkellisesti torstaina 19.9. Ongelma todettiin aamulla klo 6.00 ja saatiin korjattua noin kolme tuntia myöhemmin klo 9.15. Häiriöstä johtuen toimituksissa saattaa ilmetä viiveitä. Tuomi Logistiikka pahoittelee tilannetta ja pyrkii parhaansa mukaan kuromaan häiriöstä aiheutuneen toimitusviiveen.

Henkilökuljetuspalvelujen välityksessä huomattavaa kehitystä

Tuomi Logistiikan henkilöliikenteen kuljetuspalveluissa on tapahtunut positiivista kehitystä vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Kesällä 2018 voimaan astunut liikennepalvelulaki sekoitti hetkellisesti koko palvelukentän niin Tuomi Logistiikalla, kuin koko Suomen laajuisestikin kuljetuspalveluja tuottavilla tahoilla. Lakimuutoksen aiheuttama, osittain jopa kaoottinen, tilanne alkoi rauhoittua Tuomi Logistiikalla alkuvuodesta 2019 ja kokonaistilanne on nyt parempi, kuin ennen liikennepalvelulain voimaantuloa. Tuomi Logistiikka järjestelee … Jatka lukemista Henkilökuljetuspalvelujen välityksessä huomattavaa kehitystä

Tuomi Logistiikan palvelunumeroissa merkittäviä häiriöitä

Tuomi Logistiikan palvelunumeroissa on havaittu häiriöitä torstaina 5.9. aamuyöstä lähtien, mikä näkyy mahdollisesti pidentyneinä jonotusaikoina. Häiriö koskee kuljetustenohjauskeskusta (KUOHKE), ryhmä- ja potilaskuljetuksia sekä Tuomen asiakaspalvelua. Tällä hetkellä puheluihin vastataan varajärjestelmän turvin, ja osa puheluista ohjautuu alihankkijalle. Häiriön syytä selvitetään yhteistyössä teleoperaattorin kanssa.

Henkilöliikenteen kyytien välittymisessä häiriöitä – korjattu

Häiriöt eivät estä kaikkia kyytejä välittymästä, mutta aiheuttavat viivästymisiä ja mahdollisesti joihinkin kohteisiin ei saada lainkaan autoa. Järjestelmätoimittajan puolella tehdään töitä jatkuvasti asian ratkaisemiseksi. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa. Päivitys: ongelmat saatiin ratkottua 3.9.2019 illalla ja henkilöliikenteen kyydit välittyvät jälleen normaalisti.  

Postin lakon vaikutus Tuomi Logistiikan toimitusaikoihin

Posti- ja logistiikkaunioni PAU on ilmoittanut 2.-4.9.2019 järjestettävästä lakosta. PAU:n ilmoituksen mukaan käsittelyn ja lajittelun lakosta rajataan ulkopuolelle asiakkaiden terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset. Lakko tulee kuitenkin vaikuttamaan tavarantoimittajilta saapuviin toimituksiin ja tätä kautta myös Tuomi Logistiikan toimitusaikoihin tulevina viikkoina. Tuomi Logistiikka käy aktiivista keskustelua toimittajien kanssa vaikutusten minimoimiseksi, ja pyrkii kaikin mahdollisin keinoin varmistamaan … Jatka lukemista Postin lakon vaikutus Tuomi Logistiikan toimitusaikoihin