Uusia ideoita InnoEventistä

 

Leikkaussaliin tuodaan kolarissa pahoin loukkaantunut potilas. Potilaan tila romahtaa. Kirurgi tarvitsee nopeasti poikkeuksellisen tarvikkeen. Hoitaja poistuu ripeästi leikkaussalista. Leikkausosastolla on 14 eri varastotilaa. Hoitaja muistelee missä varastohuoneessa on tarvikkeen nähnyt. Ensimmäisessä varastohuoneessa on onneksi osastolla pitkään työskennellyt hoitaja, joka kertoo, että tarvike on käytävän päässä olevassa varastossa. Hoitaja noutaa tarvikkeen ja palaa saliin. Potilaan tila saadaan vakautettua.  

Hoitohenkilöstön työaikaa kuluu tarvikkeiden etsimiseen. Aikaa kuluu, kun kyse on harvoin tarvittavasta tarvikkeesta tai tarviketta tarvitaan poikkeuksellisen paljon eikä osaston hyllyssä oleva määrä riitä. Osastolla on useita tuhansia erilaisia tarvikkeita.

Miten autamme hoitajia, jotta he saavat tarvikkeen sijaintitiedon 20 sekunnissa?

Tähän ongelmaan Tuomi Logistiikka hakee ideoita opiskelijoilta InnoEvent –tapahtumassa 5.-9.11.2018. Lisätietoja tapahtumasta löytyy innoevent.fi ja Tuomen tapauksesta leena.ylinen@tuomilogistiikka.fi.